5 over 12 - Hoe Nederland toch sterker uit de crises kan komen Rob de Wijk

ISBN:

Published: 2012

Hardcover

200 pages


Description

5 over 12 - Hoe Nederland toch sterker uit de crises kan komen  by  Rob de Wijk

5 over 12 - Hoe Nederland toch sterker uit de crises kan komen by Rob de Wijk
2012 | Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, ZIP | 200 pages | ISBN: | 9.71 Mb

Antwoorden en oplossingen voor de huidige financiële crisis.Hoe kunnen we onze welvaart in een snel veranderende wereld behouden, ondanks dat regeringen onmachtig zijn daadkrachtig te regeren? Praktische oplossingen voor complexe uitdagingen.MoreAntwoorden en oplossingen voor de huidige financiële crisis.Hoe kunnen we onze welvaart in een snel veranderende wereld behouden, ondanks dat regeringen onmachtig zijn daadkrachtig te regeren?

Praktische oplossingen voor complexe uitdagingen.Ontkennen helpt niet meer. Politici moeten een antwoord vinden op de grote uitdagingen van deze tijd om onze welvaart en veiligheid voor ons en onze kinderen te waarborgen. Dit lijkt een onmogelijke opgave want onze democratie staat onder druk.

Toch eisen de opkomst van nieuwe grootmachten als China, grondstoffen schaarste, klimaatverandering, de financiële crisis en stagnerende economische groei een krachtig antwoord.Komt dat antwoord er niet, dan gaat de financiële crisis naadloos over in verval en als het echt tegenzit, in economische, maatschappelijke en politieke chaos. Antwoorden en oplossingen zijn mogelijk. Maar dat vereist politici die het volk leiden en niet politici die het volk naar de mond praten. Politici zouden het vertrouwen van de burger moeten herwinnen met een nieuw, op feiten gebaseerd, richtinggevend verhaal over waar het met Nederland naartoe moet.

Dat geldt juist voor een land als Nederland, dat voor haar bestaan zozeer van interactie met de rest van de wereld afhankelijk is.In een visionair verhaal laat Rob de Wijk zien hoe de westerse wereld in de huidige situatie verzeild is geraakt, wat de toekomstige uitdagingen zijn en hoe daarop kan worden ingespeeld, te beginnen in Nederland. Hij concludeert dat ons land sterker uit de crisis kan komen mits politici een nieuwe, positieve maatschappelijke dynamiek weten te creëren. Voor het daarvoor benodigde richtinggevende verhaal geeft hij een forse aanzet.Dit boek zal ook als living book op www.vijfovertwaalf.nl worden uitgegeven.

De auteur zal daarin steeds een update geven van de laatste stand van zaken. Andere deskundigen worden uitgenodigd om mee te discussiëren en het boek van updates te voorzien.- Rob de Wijk is hoogleraar internationale betrekkingen aan de Universiteit Leiden en directeur van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies. Van hem verschenen in Nederland: Pyrrus in Kosovo (2001), Supermacht Europa (2005), Doelwit Europa (2008) en Toestanden in de wereld (2008).Enter answer

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "5 over 12 - Hoe Nederland toch sterker uit de crises kan komen":


lespetitesfillesrebelles.com

©2010-2015 | DMCA | Contact us